Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl med ris som pasta. 

Du kan  göra den med creme fraiche men även med grädde. 
Jag har gjort den på båda sätten. 
Helt enkelt vad jag känner för.

Jag själv föredrar dock med creme fraiche och det blev det idag. 


Sen har vi delat upp oss i två läger. 
Vissa tycker den är godare med ris andra pasta. 
Jag serverade med jasmin ris och pasta till dem som ville ha det och lite sallad. 

Idag gjorde jag den med ytterfile. Har även gjort den med högrev och det går även bra med grytbitar eller helt enkelt kött man tycker om och föredrar i grytor. 

Grytan får du ihop på noll tid.
Och medan den puttrar kokar du upp ris eller pasta.
Enkelt och väldigt gott.

Jag använde ca 
800 g ytterfile ( strimlad) 
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 dl köttbuljong 
2 msk tomatpure
1 tsk paprika pulver
Salt
Peppar
Lite kummin
1 msk mjöl 
2 dl creme fraiche
Lite mörk maizena 
Lite soja. 


Finhacka löken. 
Strimla köttet. 

Ta fram en kastrull, häll i raps olja 
och bryn köttet tills det har fått fin färg.
Salta och peppra lite och lägg köttet på ett fat. 

Lägg i löken och låt den fräsa och ta färg. 
Häll i lite vatten och låt den fräsa tills den blir mjuk. 
Pressa/riv i vitlöks klyftorna och låt dem fräsa med en liten stund. 
Lägg i köttet och rör runt.  

Lägg i tumatpure, paprikapulver, salt, peppar, kummin och strö över vetemjölen. 
Blanda sedan allt väl.
Häll ner köttbuljongen och creme fraichen. 
Sänk värmen till 2:an, sätt på lock och låt puttra en stund, rör om då och då. 

Strö sedan över lite mörk maizena och ringla i lite kinesisk soja. 
Rör runt och låt puttra ytterligare en  stund. 
Smaka av och tillsätt med kryddor, soja eller maizena, ( soja om du vill ha djupare färg, maizenan om du vill ha grytan fylligare) om det behövs. 

Medans det puttrar kokar du upp ris enligt anvisning eller pasta. 

Smaklig spis. :)